Med inspiration från Nordisk mytologi

Som boende i Sverige har du säkert koll på några saker om nordisk mytologi, som till exempel guden Tor och hans hammare samt Oden med sina två korpar och häst med åtta ben. De var bara två av de viktigaste gudarna inom den nordiska mytologin, det finns många fler. Det var vikingarna som främst trodde på asagudarna och de gjorde offer och liknande till dem. Vikingar har i sin tur inspirerat både filmskapare, författare och spelutvecklare, vilket inte är konstigt med tanke på vilka äventyrliga liv de levde. Vikingar har fascinerat stora delar av världen och gör det än idag.

Serier om vikingar och nordisk mytologi

Den allra populäraste tv-serien om vikingar och där nordisk mytologi också är central är Vikings. Den är baserad på Ragnar Lodbroks liv och hans familj. Serien har nått stora framgångar världen över och den är riktigt spännande. Den handlar bland annat om hur kristna människor försöker få vikingarna att anta kristendomen och lämna asatron bakom sig. Netflix har också en ny serie kallad Ragnarök som har nordisk mytologi som tema. Det är en norsk serie som verkar mycket lovande och som fått bra kritik av stor del av tittarna. Det här är ett tema som skapar spänning och intresse.

Nordisk mytologi i spelvärlden

När det kommer till spel är nordisk mytologi och vikingar ett hett tema, speciellt i casinovärlden. Den svenska spelutvecklaren Yggdrasil har gjort en serie med tre slots som har vikingar som tema och de är bland marknadens populäraste spel. De kan du hitta här och prova både i gratis demoversion eller genom att satsa riktiga pengar. Det finns också en videoslot baserad på tv-serien Vikings som är mycket populär. Vikingar och nordisk mytologi är ett tema som aldrig tycks bli gammalt eller tråkigt och vi håller med. Den nordiska mytologin är helt klart den mest spännande av alla mytologier i världen.